fbpx

Workshop – Zoekprofiel en actieplan

Wat zoekt de kandidaat eigenlijk voor baan?

In welke branche kom hij of zij het best tot zijn recht?

Hoe en waar gaan zij zoeken? Hebben ze een plan?


Deze workshop geeft richting door het maken van een zoekprofiel. Stap voor stap gaat de kandidaat in het werkblad zichzelf vragen stellen. Over de persoonlijkheid, de waarden en in welke situaties men zich prettig voelt. Zo werken we toe naar favoriete branches, functies en werkgevers. 

Nadat het zoekprofiel klaar is maken we een actieplan. Wat ga je doen, wanneer en hoe? Dit geeft structuur en een handvat bij de zoektocht naar werk en een sneller resultaat.

Ik had geen idee wat ik wilde. In het kappersvak blijven of toch iets anders? Door het invullen van het zoekprofiel kreeg ik zin om gewoon te blijven knippen. Ik heb een lijst met salons waar ik graag wil werken gemaakt en heb een plan gemaakt. Daarin staat hoe ik te werk ga. Allemaal met behulp van deze workshop.  

Jane 

Kapster

Vragen zoals; wat zijn jouw waarden, vaardigheden en kwaliteiten zijn goed om jezelf te stellen. Daar had ik nooit heel erg bij stilgestaan. Het is wel prettig om daar eens gericht over na te denken en heb ze met behulp van het werkblad op papier  gezet. Dat geeft richting en helpt mij om concreet aan de slag te gaan.

John 

Controller

Dat ik in het onderwijs wilde blijven was voor mij wel duidelijk. Ik heb mezelf de vraag gesteld op wat voor soort school ik graag zou willen werken. In welke cultuur voel ik me het prettigst en op welke scholen hier in de buurt heerst zo'n cultuur? Hier ben ik een onderzoekje naar gaan doen. Super leuk om te doen 

Michelle

Docente

>