fbpx
Workshop voor werkzoekenden

Een goede voorbereiding is het halve werk

5 5 None

In module 1 staan we stil bij de situatie waar je je op dit moment in bevindt.

Dit zorgt ervoor dat je bewust bezig gaat met het overdenken van de situatie, hoe het je bezig houdt en waar je je zorgen om maakt.

Dat is geen eenmalige actie, het zal continue in je hoofd rondspoken. Je denkt eraan als je een wandeling maakt op het strand of als je niet kunt slapen. 

Het werkblad die je hieronder kunt downloaden helpt je om je gedachtes te ordenen en inzicht te krijgen. Zie het als een soort logboek.

Het is een manier om je denkproces te vertragen, het geeft je de tijd om rustig terug te blikken en stil te staan bij jouw situatie.

Door het zo aan te pakken voorkom je paniek en daaruit voortvloeiende acties waar je later wel eens spijt van zou kunnen krijgen. Je maakt op deze manier weloverwogen keuzes die je tussentijds natuurlijk altijd weer kunt bijstellen, maar wel op een verantwoordelijke manier die bij jou past en waar je achter kunt staan.

Let op; in deze fase reflecteren we op de huidige situatie, blikken we terug en onderzoek je hoe je er mee om bent gegaan. Door zelfkennis kun je tot een plan komen en keuzes maken.

Het concrete doel en plan van aanpak komt verderop terug in de workshop.

Download voor bij deze les

Alleen voor deelnemers

Een moment van reflectie

We staan stil bij de situatie waar je je op dit moment in bevindt. Het zorgt ervoor dat je bewust bezig gaat met het overdenken van de situatie, hoe het je bezig houdt en waar je je zorgen om maakt.

Dat is geen eenmalige actie, het zal continue in je hoofd rondspoken.

Het werkblad helpt je om je gedachtes te ordenen en inzicht te krijgen. Zie het als een soort logboek.

Het is een manier om je denkproces te vertragen, het geeft je de tijd om rustig terug te blikken en stil te staan bij jouw situatie. Door het zo aan te pakken voorkom je paniek en daaruit voortvloeiende acties waar je later wel eens spijt van zou kunnen krijgen. Je maakt op deze manier weloverwogen keuzes die je tussentijds natuurlijk altijd weer kunt bijstellen, maar wel op een verantwoordelijke manier die bij jou past en waar je achter kunt staan.

Let op; in deze fase reflecteren we op de huidige situatie, blikken we terug en onderzoek je hoe je er mee om bent gegaan. Door zelfkennis kun je tot een plan komen en keuzes maken.

Alleen voor deelnemers

SMART doelen vaststellen in 5 stappen

Jouw doelstellingen gaan we vastleggen met de SMART-Methode

Met behulp van de SMART-methode kun je concrete, richtinggevende en haalbare (leer)doelen formuleren die Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden zijn. Je gebruikt de SMART-methode voor korte termijndoelen die binnen een bepaalde termijn behaald moeten worden en die gemeten kunnen worden.

Met SMART-doelstellingen is de kans groter dat je jouw doelen, voor jezelf binnen de termijn bereikt.

Formuleer eenvoudig SMART doelen met het Stimulanszz 5-stappen model met vragen en voorbeelden van doelen en leerdoelen.

Alleen voor deelnemers

Wat zijn die van jou en hoe ga je ze inzetten?

Welke goede eigenschappen heb jij allemaal, welke competenties heb jij het sterkst ontwikkeld?

Welke ga jij inzetten om je doel te bereiken?

Alleen voor deelnemers
1 Lesson

Module 4: Persoonlijk Zoekprofiel en Actieplan

We hebben de voorbereidingen getroffen en gaan met de kennis die we nu hebben aan de slag. We beginnen met het invullen van jouw zoekprofiel, dit doen we naar aanleiding van het bloemmodel. 

Je weet nu wat je zoekt en je hebt een doel, deze ga je realiseren binnen een vastgestelde tijd. Hiervoor gebruik je het actieplan.

 

Aan de slag

Met het werkblad zoekprofiel en plan van aanpak neem ik je stap voor stap mee in de concrete zoektocht naar jouw droombaan.

Alleen voor deelnemers

Maak een afpsraak

Voor extra ondersteuning kun je een coachingsgesprek aanvragen met Astrid Selier via deze link

https://stimulanszzonline.nl/coachingsgesprek/

 

Powered by Thrive Apprentice
Pen
>